Er du klar over at du kan få støtte fra Enova ved anskaffelse av en varmepumpe?

Stadig flere nordmenn skaffer seg en varmepumpe fordi det har mange fordeler. Deriblant sparte strømkostnader, og en jevn og behagelig temperatur i boligen året rundt. I tillegg er det miljøvennlig fordi varmepumpen benytter seg av energien som allerede finnes i naturen.

Tilskudd

Før du skal kjøpe varmepumpe bør du ha en god oversikt over de forskjellige varmepumpene, og hvor mye tilskudd du kan få for å skaffe deg de ulike typene. Hvor høyt beløpet er vil variere ut ifra hvilken type varmepumpe du anskaffer, i tillegg til at du må følge en rekke kriterier. Disse kriteriene er det viktig å ha satt deg inn i på forhånd, hvis ikke kan det føre til at du ikke får stønad slik du hadde regnet med.

De ulike varmepumpene driftes av ulik energi, men her er en omtrentlig oversikt over støttebeløper. Med en luft til vann varmepumpe eller avtrekksvarmepumpe kan du få opptil 20 000 kr, men med en væske til vann varmepumpe er beløpet opp til 30 000 kr. En luft til luft varmepumpe som er den vanligste gir ikke rett på stønad fra Enova.

Valg

Når du skal velge hvilken varmepumpe du skal kjøpe kan Enova tilskuddet være en faktor du medregner. Andre faktorer er hvordan de ulike varmepumpene driftes og hva som er mest lønnsomt for deg. Du bør også være oppmerksom på at ikke alle varmepumper lønner seg å ha der det er ekstremt værhardt med storm og mye regn, mens andre varmepumper bør prefereres i slike områder. Det gjelder altså å finne ut hva slags varmepumpe som er best der du bor og hva som passer din bolig best.

Befaring

Be en leverandør om å komme på befaring hos deg. Dette gjør at de kan se på boligen og komme med tips til hvilke varmepumper som vil passe best. Deretter kan de gi deg et pristilbud på deres produkter og tjenester. Husk alltid å innhent flere tilbud slik at du sikrer deg den beste prisen uten å gå ned på kvalitet.