Her får du noen gode tips du bør ta med deg før du kjøper deg en varmepumpe.

Har du bestemt deg for å bedre inneklimaet og temperaturen i din bolig? Ja da har du kommet rett, for en varmepumpe vil gjøre livet mer behagelig. Det er likevel en del ting å tenke gjennom før du kjøper varmepumpen, samtidig som du sannsynligvis ikke ønsker å betale mer enn nødvendig.

Hva er ditt behov?

Hvilken varmepumpe du bør gå for vil være avhengig av ditt behov, mens hvor stor boligen din er vil bestemme størrelsen og styrken på varmepumpen. En stor bolig bør ha en kraftig varmepumpe for å kunne varme eller kjøle ned boligen slik du ønsker. Er det på den andre siden snakk om en liten ettromsleilighet trenger du ikke store sakene for å gjøre nytten. Er du usikker vil en leverandør kunne hjelpe deg ved å komme på en befaring i hjemmet ditt. Du bør fortelle hva du ønsker med varmepumpen og hvilke behov dere har. Deretter kan leverandøren se på hva som er mulig og komme med forslag på modeller og varianter som er aktuelle.

Sjekk markedet i ditt område

Før innkjøp av varmepumpen gjør du det lurt i å sjekke ut markedet for ditt bo-område. Det er nemlig slik at det langstrakte Norge har ulike klimasoner, og du bør velge en varmepumpe som fungerer godt i akkurat ditt boligområde. Videre er det greit å få oversikt over hvilke leverandører du kan velge mellom, og hvordan deres priser er. Sjekk også hva slags serviceavtaler de tilbyr, eventuelt hva service koster uten en serviceavtale. Ved å tenke på alle aspektene med en varmepumpe før innkjøp slipper du å gå på en smell senere.

Få tilbud fra flere

Dersom du kjenner noen som har skaffet seg en varmepumpe bør du høre hvilken leverandør de har brukt og om de er fornøyde. Alternativt kan du ta kontakt med flere leverandører for å sjekke ut tilbudene i dag. Dersom det er mange leverandører vil dette ta mye tid, og da kan det være lurt å gjøre jobben enklere ved å bruke en anbudstjeneste. Da får du flere tilbud fra mange leverandører som konkurrerer om deg som kunde, og du vil enkelt kunne sammenligne flere tilbud og deretter velge det beste.